Kamperen juist helemaal in

Kamperen juist helemaal in

Veel gasten

Ook wij van Argus zagen een daling van het aantal kampeerders de afgelopen jaren, zoals u kunt nalezen in dit bericht over het overnemen van een camping. SVR zegt echter dat de
aangesloten kampeerboeren ook dit jaar weer veel gasten op hun, meest kleinschalige, plattelandscamping verwachten. Die voorspelling wordt ondersteund door het grote aantal bezoekers aan de SVR-Vakantiebeurzen, waar ruim 33.000 recreanten informatie haalden over het kamperen bij de boer. Het is wel een feit, bevestigt de SVR, dat de kampeerder meer comfort zoekt. Hij kiest minder vaak de tent en vaker voor een wat luxer kampeermiddel, namelijk de caravan en camper.
Kampeerder trouwe klant
Eens een kampeerder, altijd een kampeerder, aldus de SVR. Maar de kampeerder is tegenwoordig kritischer. Dat komt deels door de zuinigheid veroorzaakt door de economische crisis. Belangrijker is echter dat de toerist andere eisen stelt aan zijn camping. Hij wil volgens de SVR geen adventurepark, met afgebakende paden, een slagboom bij de ingang en hoge prijzen. Volgens de stichting voor de kampeerboeren kunnen veel gezinnen op zulke campings geen drie weken vakantie betalen en het zijn zulke kampeerterreinen die te kampen hebben met structurele leegstand.

Kleine campings wel gewild

Dat geldt dus niet voor kleinere kampeerterreinen met karakter, zoals bleek uit de start van het voorjaar toen het prachtig weer was. Het liep op de SVR-campings bijzonder goed en er is een
flinke stroom aanmeldingen voor het donateurschap van de SVR op gang gekomen. Dat komt doordat mensen zoeken wat de kleine camping biedt: meest rustig, soms druk en nooit duur, aldus SVR.

Overname van een camping

Elders op onze site vindt u informatie over de start van een camping en de overname van een bestaande camping: start en overname camping.
 

}