ARGUS Handelszaken en Ondernemingen


1. Wie zijn wij :

Argus Handelszaken en Ondernemingen is een onderdeel van de Franse groep ICF ( Immobilier, Commerce et Franchise ) Onze groep geniet, als grootste speler op de Franse markt in overnamebegeleiding sinds 1971, het vertrouwen van de bedrijfswereld. Deze kennis en kunde van het moederhuis werd in 1995 naar België en in 2002 naar Nederland overgebracht. Sindsdien hebben we van meer dan 10.000 winkeliers en ondernemers het vertrouwen gekregen om hun te begeleiden tijdens een van de moeilijkste stappen in hun carrière.


2. Wij zijn er voor u :

In de meeste gevallen is een bedrijfsovername voor de eigenaar een éénmalige gebeurtenis. Daarom is het raadzaam een stabiele betrouwbare partner te kiezen. Argus Bedrijfsovernames heeft ruim 17 jaar ervaring op de Nederlandse markt en 24 jaar ervaring op de Belgische markt. Deze continuïteit wordt gehonoreerd door zowel kopende als verkopende partijen. Jaarlijks behandelen we meer dan 1.500 dossiers in de Benelux.


3. U wenst een onderneming te kopen :

U bent als jonge starter op zoek naar een kleine winkel, of u bent een manager of kaderlid dat besloten heeft ondernemer te worden, Argus Bedrijfsovernames biedt u in beide gevallen tal van opportuniteiten in een ruim scala van activiteiten. Binnen het MKB segment wordt expansie meer en meer gerealiseerd door overnames. Synergiën zoeken is de drijfveer van vele hedendaagse actieve ondernemers. Bekijk ons actuele aanbod, indien u permanent op de hoogte wenst te blijven van de evoluties in ons aanbod kan u zich inschrijven voor onze e-mail alerts. Wenst u echter dat Argus Bedrijfsovernames actief op zoek gaat voor u, vul dan het formulier van kopers profiel in.


4. De omgekeerde zoekopdracht :

Door onze jarenlange stabiele marktpositie zijn we een autoriteit geworden op de overnamemarkt. Door deze positie genieten wij aanzienlijk vertrouwen van investeerders, kopers, boekhouders en accountants. Hierdoor worden we vaak gecontacteerd met de vraag naar een bepaalde activiteit binnen een bepaalde regio. Vanuit deze vraag gaan wij dan aan de slag om een bedrijf ter overname te zoeken. Dit kan zowel door middel van mailings, e-mailings als telefonisch contact.


5. Een intensieve zoekopdracht :

Zodra wij een bedrijf gevonden hebben wordt dit voorgesteld aan potentiële kopers / investeerders. Doch om de slaagkansen van het verkoopproject te vergroten gaan we actief op zoek naar meerdere kandidaat-kopers via diverse kanalen. Tijdens dit zoekproces staat de discretie bovenaan. De uitgewerkte formule van Argus Bedrijfsovernames aangaande het behoud van de discretie is uniek in de overnamewereld.


6. Onze expertise ter uwer diensten : (uw verkoopsucces ?)

Als grootste onderneming in het te koop stellen van handelszaken en ondernemingen binnen de Benelux en daarbij opgeteld onze jarenlange ervaring bieden wij u een enorme expertise aan. In het voortraject adviseren wij verkopers aangaande een marktconforme prijsstelling van hun zaak. Gedurende onze zoekopdracht en tijdens de onderhandelingsfase staat een team van experts ter uwer beschikking. Deze adviseren u alvorens een beslissing en/of een deelbeslissing te nemen. Kortom wij laten niets aan het toeval over!


7. Waardebepaling van uw zaak :

In het kader van een daadwerkelijke verkoopintentie, wordt gecontroleerd of de gewenste vraagprijs haalbaar en conform de markt is . Iedere, te koop gestelde, zaak wordt door een van onze lokale bedrijfsadviseurs geëvalueerd. Afhankelijk van het object en de beschikbare gegevens gaan zij aan de slag. Hiervoor maken we gebruik van meerdere parameters. Vertrekkende van de intrinsieke waarde gebaseerd op de immateriële, materiële en vlottende activa. Vermeerdert met de goodwill rekening houdend met de ebitda en de eventuele kwetsbaarheid van de onderneming. Doch steeds rekening houdend met de return on investment. Tijdens dit vertrouwelijk onderhoud komen alle facetten voor een geslaagde overname aan bod.

8. Duidelijke afspraken :

Als verkoper van uw zaak zijn duidelijk afspraken van groot belang. Al onze prestaties en inzet van middelen worden keurig op onze overeenkomst vermeld. Wij werken op basis van vaste prijzen Deze worden bij aanvang van het verkooptraject besproken en vastgelegd.Zodoende komt u nooit voor verassingen te staan.

}